Keizers ORGANIC PLANTS

Over Keizers

Waarom Keizers Organic Plants?

In 1997 werden we – naar ons weten – de eerste teler van Europa die op grote schaal biologische vollegrondspreiplanten ging telen. Want we zagen dat het anders moest.

De natuur heeft ons gezegend met een vruchtbare bodem waarop duizenden soorten eetbare planten groeien. Miljoenen jaren van evolutie hebben geleid tot krachtige, weerbare en voedzame planten. De levende natuur is één groot ecosysteem waarin alles in perfecte harmonie met elkaar samenwerkt. Maar in de laatste honderd jaar zijn we ons als mensen teveel gaan bemoeien met onze natuur en haar groeiprocessen. We werken niet meer samen met de natuur, maar verstoren met chemische meststoffen en pesticiden de balans van het bodemleven en het milieu. Dit breekt humus en organisch materiaal af en maakt de bodem op lange termijn onvruchtbaar.

Biologische teelt tast de natuur niet aan, maar maakt juist optimaal gebruik van de natuurlijke groeikracht van de bodem en van de planten. Wij zijn ervan overtuigd dat als je goed voor de natuur zorgt, de natuur dit ook voor jou doet. Want op een vruchtbare, levende bodem kweek je de gezondste en meest voedzame groenten.

We willen zoveel mogelijk telers inspireren om weer te gaan telen zoals de natuur dat ons geleerd heeft.

De eerste én grootste van Europa

Al ruim 70 jaar telen wij prei. Vanaf 2000 telen we 100% biologisch en sinds 2015 telen wij zelfs uitsluitend biologische vollegronds-preiplanten. Door jaar in jaar uit garant te staan voor biologische preiplanten van Keizers-kwaliteit zijn we uitgegroeid tot Europees marktleider.

Biologische groenten: Gezond op alle fronten

Sinds 2000 telen we 100% biologisch en is het onze missie om in de teelt én consumptie van biologische groenten te stimuleren. Met onze biologische preiplanten zorgen onze klanten voor een gezonder bodemleven én voor gezondere mensen. Want biologische groenten zijn gezonder, voedzamer en lekkerder. Maar het gaat ons niet alleen om de gezondheid van consumenten en van onze leefomgeving. Ook de financiële gezondheid van telers vinden we belangrijk. Want zij zijn de mensen die elke dag hard werken, om ervoor te zorgen dat de rest van de wereld te eten heeft. Gelukkig stijgt de vraag naar biologische groenten elk jaar.

Zeker weten dat jouw preiplanten echt duurzaam biologisch zijn? Zorg ervoor dat jouw preiplanten gekweekt zijn door een bedrijf dat EKO-gecertificeerd is.

90 jaar historie

Wij zijn een familiebedrijf van de derde generatie. In 1930 werd het boerenbedrijf Keizers opgericht door Petran en Katrien Keizers. In 1959 nam zoon Thei met zijn vrouw Mia het bedrijf over en vlak daarna werden de eerste tuinbouwkassen gebouwd. Sinds 1990 staan Peter en Angeline Keizers aan het roer. In de jaren negentig werden we de eerste teler van Europa die op grote schaal biologische preiplanten ging telen.

In de jaren negentig groeide de ambitie om volledig biologisch te gaan telen. In 1997 werd Keizers voor het eerst SKAL gecertificeerd en vanaf 2000 telen we 100% biologisch. Het kweken van biologische preiplanten vraagt echter vakkennis en ervaring. Om zoveel mogelijk telers te inspireren om de overstap naar biologisch te maken, is de kwaliteit en betrouwbaarheid van de planten ontzettend belangrijk. Daarom telen wij sinds 2015 uitsluitend biologische vollegrondspreiplanten. Dat telers al sinds jaar en dag kiezen voor de Keizers-kwaliteit van onze planten is voor ons het mooiste compliment.

De strategie om uit te groeien tot Europees marktleider was simpel: De focus moest voor 100% op biologisch preiplanten.

De nieuwe generatie

In 2019 werd het tijd om de ervaring en passie over te gaan dragen op een nieuwe generatie enthousiaste telers. Johan Tielen, Bart Kellenaers en Emiel Kusters deden hun intrede in het bedrijf. Het drietal is opgegroeid tussen de planten en zorgt voor een flinke impuls aan vakkennis en biologische teeltervaring. Maar dat neemt niet weg dat de komende jaren in het teken staan van een intensieve kennisoverdracht. Alles om de Keizers-kwaliteit van onze preiplanten te waarborgen en naar een nóg hoger niveau te krijgen. Peter, Emiel, Bart en Johan zijn vastberaden om steeds meer telers ervan te overtuigen dat biologisch telen de toekomst is.

Dat telers al jarenlang kiezen voor de Keizers-kwaliteit van onze planten is voor ons het mooiste compliment.

Telen zoals de natuur het ons geleerd heeft.